Wat heb je nodig
1 kg venkelknollen
1 grote ui
2 tenen knoflook
2½ dl room
7 dl kalfsfond
2 steranijs
2 laurierblaadjes
scheutje Pernod
boter, zout & peper
Garnering: loof van de venkel, peterselie, mosseltjes, Hollandse garnaaltjes of geraspte oude kaas.
Aan de slag
1. Maak de venkel schoon en snij in grove stukken. Snipper de uien en de knoflook.
2. Verhit een klontje boter in een grote soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan de venkel toe en bak deze ca. 5 minuten mee. Doe vervolgens de room, fond, steranijs en laurier erbij en laat de venkel met de deksel op de pan zacht garen, geef het de tijd.
3. Verwijder de steranijs en laurier. Pureer de massa met een staafmixer tot een mooie, gladde crèmesoep. Breng op smaak met Pernod, zout en peper.
4. Serveer de soep met de door jou gekozen garnering.
Eet smakelijk

