• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

ATV De Kromme Sloot

Amateur Tuindersvereniging De Kromme Sloot

  • Home
  • Over ons
    • Zo willen we tuinieren
    • Clubgebouw en winkel
    • Op de tuin van
    • Geschiedenis
    • Vereniging in beeld
    • Reglementen
      • Tuinreglement
      • Huishoudelijk reglement
    • Schoonmaakrooster kantine 2025
    • Privacyverklaring
  • Lid worden
    • Wat houdt het lidmaatschap in
    • Beschikbare tuinen
  • Natuur
    • Varen- en stinzentuin
  • De heemtuin
  • Tuinblog
  • Contact

We eten risotto met venkel & garnalen

02/08/2019 door ATV De Kromme Sloot

Een recept voor 4 personen

Wat heb je nodig?

350 gram arboriorijst (risotto)
400 gram tijgergarnalen, rauw en ongepeld (vriezer)
3 venkelknollen
2 uien
1 citroen
40 gram roomboter
150 ml witte wijn
Peterselie en wat groen van de venkel om te garneren
Olijfolie, zout & peper

Bereidingswijze

1. Snij de uien in ringen en snij de venkel in plakken van 1 cm.
2. Rasp de schil van de citroen en pers daarna het sap in een schaaltje.
3. Breng een pan met 1 liter water en 2 theelepels zout aan de kook. Plaats een stoompan met gaatjes in deze pan met hierin de rauwe, ongepelde garnalen. Laat 5 minuten koken. Haal de stoompan eruit, spoel de garnalen af onder de koude kraan en pel ze. Leg de garnalen apart. Doe de schalen terug in de stoompan, zet deze weer in het gekookte water en trek hier een visbouillon van (evt. extra visbouillonblokje toevoegen).
4. Verwarm een scheutje olijfolie en de helft van de roomboter in een grote hapjespan. Bak de ui en venkel samen in de pan.
5. Voeg na een paar minuten de rijst toe en roer alles goed door.
6. Voeg na een paar minuten de witte wijn toe en wacht tot de wijn is verdampt.
7. Voeg nu een soeplepel hete visbouillon toe (uiteraard zonder de schalen). Blijf roeren totdat de bouillon helemaal is opgenomen. Je hebt uiteindelijk – lepel voor lepel – circa driekwart van de bouillon nodig.
8. De rijst is na zo’n 20 minuten beetgaar. Roer dan de citroenschil, het citroensap naar smaak en de gekookte garnalen erdoor.
9. Haal de pan van het vuur, roer de fijngehakte peterselie en de rest van de boter erdoor en laat hem een paar minuten staan. Serveer met wat takjes venkelgroen.

Eet smakelijk!

Voor de heerlijkste recepten kijk ook eens op onze Facebookpagina.

 

Categorie: Recepten

Footer

Adres

ATV De Kromme Sloot
Olympiaweg 36
1816 MJ Alkmaar

____________________________________

Quotes uit de tuin

“The love of gardening is a seed once sown that never dies.”

Gertrude Jekyll

Copyright © 2025 · ATV De Kromme Sloot

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Meer informatie over welk soort cookies de website gebruikt vind je in de privacyverklaring.